BMW trimite în carantină mai mulți angajați germani, după descoperirea unui caz de coronavirus

Aproximativ 150 de angajați din München au fost solicitați să rămână acasă în carantină de către BMW pentru 14 zile, după ce un coleg al acestora a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Angajatul ce a fost depistat pozitiv a fost dus la spital, după ce a vizitat un doctor în ziua de duminică. Acesta se simțea bine totuși, având în vedere circumstanțele, conform BMW.

Angajatul nu a călătorit în afara granițelor, acesta lucrând în cadrul centrului de cercetare și dezvoltare. Angajatul bolnav a luat contact cu aproximativ 150 de alți angajați.

Zonele afectate au fost închise și dezinfectate, iar funcționarea decurge fără restricționări, conform BMW.

Luni, Germania a confirmat cel puțîn 28 de noi cazuri de coronavirus, numărul de infectări din Europa crescând la 157 de la 129 înregistrate în ziua de duminică, conform informațiilor provenite de la Institutul Robert Koch pentru control al bolilor.

Majoritatea cazurilor cunoscute din Germania nu au fost severe până acum. Autoritățile au indicat faptul că nu au existat decese survenite în urma infecției cu noul virus.

Ministrul Sănătății german, Jens Spahn, a afirmat luni că autoritățile locale vor fi cele ce vor decide circumstanțele în care evenimentele mari se vor desfășura, având în vedere interdicția recentă din Elveția, ce împiedică participarea a mai mult de 1000 de persoanela astfel de adunări.

Interdicția din Elveția a dus la anularea showului auto de la Geneva, ce ar fi trebuit să se desfășoare săptămâna aceasta.

Târgul ITB din Germania, ce ar fi trebui să se desfășoare săptămâna aceasta, a fost anulat datorită răspândirii coronavirusului, conform declarației organizatorului Messe Berlin de vineri.

Revista Presei