Boala care afectează tot mai mulți tineri. Ajung direct la urgență în stare gravă. Care sunt factorii declanșatori

de:
28 iul. 2021
Boala care afectează tot mai mulți tineri. Ajung direct la urgență în stare gravă. Care sunt factorii declanșatori
Photo by CDC on Unsplash

O boală afectează tot mai mulți tineri, de la vârste fragede, iar cei mai mulți dintre ei o descoperă atunci când ajung în stare gravă direct la spital. Simptomele nu sunt atât de proeminente, motiv pentru care este diagnosticată destuld e târziu.

Vorbim despre afecțiunile cardio-vasculare, care dacă până acum afectau persoanele mai în vârstă, acum se regăsesc în rândul populației foarte tinere, iar medicii se arată îngrijorați.

Ce declanșează boala

Probabil vă întrebați care sunt factorii declanșatori și cum de persoane sub vârsta de 40 de ani ajung să aibă probleme cu inima într-un timp atât de scurt. Ei bine, medicii susțin că stilul de viață este cel care are un rol esențial.

Mai mult de atât, această afecțiune este una gravă care o mortalitate din ce în ce mai rescută în rândul persoanelor tinere, în special în rândul bărbaților spun specialiștii.

”Medicii cardiologi se confruntă cu numeroase cazuri de infarct miocardic la persoane sub vârsta de 40 de ani. Infarctul miocardic acut este o boală gravă cu mortalitate mare care a început să aibă o incidenţă crescută şi la persoanele tinere. În special la bărbaţi activi cu vârsta de până la 40 de ani.”, spune Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Botoşani, conform Adevărul.

Alimentele care trebuie evitate

Medicul Corneliu Saradan susține că pentru a evita riscul apariției unei astfel de boli, tinerii trebuie să fie atenți la alimentație și de asemenea, la consumul de alcool.

La capitolul alimentație, consumul de sare trebuie să fie unul moderat, în condițiile în care sarea reține apa, crescând tensunea arterială. Stresul are și el un rol decisiv în apariția bolilor cardiovasculare.

”Foarte mare atenţie la consumul de sare, sarea reţine apa şi poate creşte tensiunea arterială, la consumul de alcool şi stres”, precizează medicul Corneliu Saradan.

Să nu uităm nici de fumat, cre poate duce la diferite probleme din punct de vedere cardiovascular, dar nici de consumul de carne grasă care crește nivelul colesterolului, ducând la apariţia accidentului vasculare cerebral.