Boala care va devasta întreaga planetă! 60% din oameni ar putea fi infectați

concediumedical-1494090068-465×215

Avertisment șocant al unui medic epidemiolog, făcut în aceste zile în care lumea este cu ochii pe ce se întâmplă în China: Noua epidemie de coronavirus ar putea afecta aproape două treimi din populaţia globală dacă nu va putea fi controlată. 

Majoritatea experților consideră că fiecare persoană infectată ar putea transmite virusul la încă 2,5 persoane. Astfel, „rata de atac” a virusului se situează între 60 şi 80%.

„60% din populaţia globală reprezintă un număr extrem de mare”, a declarat profesorul Gabriel Leung, directorul Sănătăţii Publice de la Universitatea din Hong Kong.

Răspândirea noului coronavirus în afara Chinei ar putea fi „scânteia care va porni un incendiu”, consideră experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Până acum, au fost confirmate 319 cazuri de coronavirus în alte 24 de ţări. Până acum au fost confirmate 42.000 de cazuri în China şi 319 de cazuri în alte 24 de ţări.

„Ameninţare foarte gravă pentru restul lumii”

„Cu 99% din cazuri în China, epidemia rămâne o urgenţă în această ţară, însă una care reprezintă o ameninţare foarte gravă pentru restul lumii”, a declarat Tedros Adhanim Ghebreyesus, directorul OMS, în debutul unei întâlniri cu peste 400 de cercetători şi autorităţi naţionale, la care au participat inclusiv reprezentanţi din China.

Bilanţul total a ajuns acum la 1.016 decese.

În acelaşi interval de 24 de ore, 2.478 de noi îmbolnăviri au fost confirmate pe teritoriul Chinei, totalul cazurilor ajungând la 37.626. Doar în provincia Hubei, numărul cazurilor confirmate a depăşit 30.000.

De la debutul epidemiei în decembrie, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, dar până în prezent s-au produs doar două decese în afara Chinei continentale.

În capitala provinciei Wuhan, epicentrul crizei, rata mortalităţii este de peste 4%, potrivit statisticilor oficiale.

Citește și:

Revista Presei