Boala cumplită care devastează România! De luni până azi au murit 9 oameni

Numărul de cazuri de gripă crește alarmant în România, însă ce este cel mai grav este felul în care crește numărul de decese. 

Luni, la începutul acestei săptămâni Institutul pentru Sănătate Publică anunțase 35 de morți din cauza gripei. De luni până astăzi, situația s-a înrăutățit dramatic.

Numărul persoanelor care au murit până în prezent din cauza gripei a ajuns la 44, a anunţat, astăzi, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Așadar, 9 oameni au murit de gripă în doar 3-4 zile.

Ultimele patru persoane decedate sunt femei confirmate cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09: una în vârstă de 41 de ani, din judeţul Iaşi, una de 79 de ani, din judeţul Neamţ, o alta de 64 de ani, din Bucureşti, şi o femeie de 43 de ani, din judeţul Iaşi.

Niciuna din cele patru persoane nu fusese vaccinată antigripal. Femeia din judeţul Iaşi de 41 de ani nu avea condiţii medicale preexistente cunoscute.

Peste 1,5 milioane de români au fost vaccinați

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1.199 cazuri de gripă: 283 cazuri gripă cu virus AH3, 217 cazuri gripă cu virus AH1, 187 cazuri gripă A nesubtipat, 508 cazuri gripă cu virus B, patru cazuri de coinfecţii cu gripă cu virus AH3 + virus B.

Până la data de 16 februarie au fost vaccinate antigripal peste 1,5 milioane de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Revista Presei