Boala gravă pe care oricine o poate lua extrem de ușor! Este foarte contagioasă

remedii-tuse-seaca

Se poate lua în transportul în comun, tocmai de aceea trebuie mers de urgență la medic ca să vă asigurați că nu sunteți contaminat. Este vorba despre tuberculoză, o boală foarte gravă și extrem de contagioasă. 

În privinţa aparatului respirator, reţineţi o regulă deosebit de importantă: dacă tuşiţi mai mult de o lună, mergeţi la medicul specialist.

„Dacă o anumită cauză nu se diminuează după tratamentul luat după ureche sau la recomandarea prietenilor, mergeți la medic,” spune Dr. Magdalena Ciobanu medic primar pneumolog.

„Tuşeşte, expectorează, transpiră, pot să aibă orice patologie cronică. Trebuie evaluat pneumologic şi făcut diagnotic diferenţiat cu alte afecţiuni. Primul diagnostic care trebuie exclus este tuberculoza,” este de părere și Dr. Beatrice Mahler, medic primar pneumolog.

Este foarte important de știut că tuberculoza apare când apărarea imunitară e deficitară, iar ca să fie contagioasă, trebuie să staţi în imediata apropiere a unui pacient care are leziuni extinse în plămâni, adică un pacient care nu ştie de boală şi nici nu o tratează.

„Infecţia în România nu se tratează, se tratează boală. Înseamnă că Mycobacterium Tuberculosis începe să devină activ. Dar în acest moment sistemul meu imuntar reuşeşte să creeze condiții astfel încât sau nu apară boala,” mai spune Beatrice Mahler.

Din nou, foarte important de știut este că transmiterea tuberculozei se face exclusiv respirator, prin picăturile mici de salivă eliminate de către bolnavul cu tuberculoză, prin tuse, strănut sau chiar vorbit. Tocmai de aceea, poate fi luată în metrou, tramvai, în aglomerația din orice tip de transport public.

Revista Presei