Boala năucitoare de care suferă Kim Kardashian!? Nu se mai ascunde

kim-t

Kim Kardashian suferă de o boală care face ravagii în toată lumea. Vedeta nu se mai ascunde și vorbește despre cum a învățat să trăiască cu aceast diagnostic. Boala a moștenit-o de la mama sa.

Kim a fost diagnosticată cu psoriazis, una dintre cele mai răspândite boli la ora actuală. A crescut văzând-o pe mama sa luptându-se cu această boală și nu s-ar fi gândit niciodată că i s-ar putea întâmpla și ei.

”Călătoria mea a fost foarte diferită de cea a mamei mele. Îl avea pe scalp și pe tot corpul și îl vedeam tot timpul și îmi amintesc că mergea la salonul de bronzare pentru a încerca să-l amelioreze. Razele UV au ajutat-o ​​cu adevărat pe mama. Totuși, în cazul meu, acest proces ar fi ars zonele și mi-ar fi provocat mâncărimi. M-am simțit întotdeauna neputincioasă. Sunt singurul copil care a moștenit boala mamei.

Când aveam 25 de ani, mi-a apărut pentru prima dată. Am avut o răceală comună și, deoarece psoriazisul este o afecțiune autoimună, asta l-a declanșat. Era peste tot, pe stomac și pe picioare.”, spune Kim pentru Poosh.

S-a tratat cu cortizon și i-a dispărut complet timp de aproximativ cinci ani. Cu toate acestea, a revenit din nou la începutul anilor treizeci.

A învățat să trăiască cu această boală. În majoritatea timpului își acoperă petele. Vedeta spune că în timpul sarcinii i-a dispărut, dar i-a revenit mai apoi.

Kim Kardashian West Psoriasis on full leg

Boala lui Kim este mai gravă fiindcă suferă de artrită psoriazică.

”Într-o noapte, m-am trezit să merg la baie și nu am putut să-mi ridic telefonul. Mi s-a părut ciudat, dar mi-am zis că poate am dormit pe mâini.

M-am trezit în acea dimineață și încă nu puteam să-mi ridic telefonul. Nu puteam să ridic o periuță de dinți, mâinile mă dureau atât de tare. Am mers la sală cu o zi înainte și am făcut brațe, așa că m-am gândit că poate unul dintre exerciții mi-a solicitat mâinile. Nu mi-a trecut prin minte că poate fi ceva grav. M-au durut din interior – am simțit-o în oase. Toată lumea presupunea că era din cauza antrenamentului meu, dar știam că acest lucru se simte altfel.”, a spus vedeta.

Kim Kardashian West Psoriasis breakout on leg photo

Vedeta s-a obișnuit în cele din urmă cu psoriazisul. Mai nou, Kim îl acoperă cu machiajul ei pentru corp.

”Dacă aveți psoriazis, nu îl puteți lăsa să vă strice viața. Trebuie să faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că sunteți confortabili. Trăiesc o viață sănătoasă și încerc să mănânc cât mai mult pe bază de plante și să beau smoothie-uri. Cu tot stresul din viață, încerc să mă asigur că îmi iau timp pentru mine, astfel încât să mențin stresul la minimum.

Sper că povestea mea să poată ajuta pe oricine suferă de această boală autoimună să se simtă încrezător că există lumină la capătul tunelului.”, a mai adăugat vedeta.

Revista Presei