Boala reală care i-a cauzat decesul lui Costin Mărculescu. Cum a ajuns așa și care sunt simptomele. Atenție mare

de: Ana Toma
13 iun. 2020
Boala reală care i-a cauzat decesul lui Costin Mărculescu. Cum a ajuns așa și care sunt simptomele. Atenție mare

Actorul Costin Mărculescu s-a stins din viață, singur, în propria locuință, în urma unui infarct. Infarctul este o afecțiune a inimii care poate fi depistată în urma mai multor simptome. De aemenea, există și o serie de factori declanșaori ai infarctului. 

De cele mai multe ori, o persoană suferă de infarct în urma unui efort. Aceasta simte o durere serveră în mijlocul pieptului, iar respirația devine din ce în ce mai dificilă. De asemenea, durerea se extinde atât spre umeri cât și spre brațe.

Odată ce o persoană are astfel de simptome, următorul pas este apelul la 112, pentru ca situația să nu scape de sub control. Există totuși și situații mai diferite, în care o persoană care suferă un infarct este asimptomatică și pur și simplu are senzația de sufocare, susține dr. Oana Gheorghe-Fronea.

Ce declanșează infarctul?

Infarctul poate fi declanșat de mai multe motive. Poate fi vorba despre suferințe acute sau despre un stres emoțional continuu. De asemenea, evenimentele traumatizante joacă un rol esențial în sistemul nervos și afectează și inima.

Experiențele neplăcute din viața noastră pot prooca o abundență de substanțe chimice, printre care și adrenalina, care poate lăsa mușchiul inimii într-o imposibilitate de a pompa sângele în modul corespunzător.

Totuși, este important de știut faptul că mușchiul inimii își poate reveni foarte repede, iar în urma unui infarct o persoană poate reveni treptat la viața normală.