Bolnavii de coronavirus sunt marcați! Cu se sechele vor rămâne? Ce organ e grav afectat

coronavirus-italia-medici-651918

Veste proastă pentru bolnavii de coronavirus! Medicii nu anunță lucruri deloc bune în ceea ce privește perioada de după vindecare.

Se pare că cei care dezvoltă o infecție severă vor rămâne marcați. Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș avertizează!

Puteți rămâne cu sechele

Plămânii sunt cei mai afectați. Aceștia vor fi sensibili. Pot apărea anumite complicații în urma bolii.

”Cei care au forme severe, adică un procent mic dintre cei infectați, pot într-adevăr să rămână cu sechele pulmonare, să rămână cu niște complicații care nu sunt neapărat cronice, sunt complicații cu care pleacă din spital și e posibil să aibă o evoluție mai lungă”, a declarat medicul la Antena 3.

Cei cu forme severe sunt afectați

”E greu de zis dacă ele vor rămâne la nivel cronic. Trebuie spus că asta se întâmplă rar, doar pentru cei care au forme severe. Pentru ceilalți cu forme ușoare și medii se vor vindeca fără să aibă nicio complicație ulterioară”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Adrian Streinu-Cercel susține că până la 10% din cazurile grave de coronavirus rămân cu sechele.

”În principal, plămânul este afectat de acest virus şi în mod secundar celelalte organe. Pentru a funcţiona avem nevoie ca toate organele să fie oxigenate la valori maximale, iar această oxigenare a organelor interne se produce cu ajutorul plămânului.

Plămânul este cel care permite accesul oxigenului în alveole şi din păcate acest virus nu face altceva decât dezlipeşte pneumocitele, celulele care sunt specifice plămânului, de pe membrana bazală şi practic fără pneumocite nu se poate face acest transfer de gaze, practic omul se sufocă văzând cu ochii.

Revista Presei