Bomba începutului de an: Gheorghe Dincă poate fi eliberat în ianuarie 2020

dinca

Imediat după Anul Nou, criminalul de la Caracal ar putea fi eliberat din închisoare. DIICOT nu apucă să termine de instrumentat dosarul până să se împlinească termenul maxim de arestare preventivă prevăzut de lege. 

DIICOT nu a finalizat ancheta în cazul Caracal, astfel că momentul trimiterii lui Gheorghe Dincă în judecată se amână, iar acesta poate fi eliberat în 2020, susțin surse judiciare, citate de stiripesurse.ro.

Procurorul şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, anunțase de curând că dosarul Caracal va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

„Procurorii DIICOT nu au ignorat nicio ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment sunt în măsură să vă aduc la cunoştinţă finalizarea dosarului până la sfârşitul acestui an”, a declarat Giorgiana Hosu.

Gheorghe Dincă a recunoscut

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, astfel încât DIICOT a cerut ajutorul FBI.

Citește și:

Revista Presei