Bomba nopții: Orban își dă demisia! Este cutremur la Guvern

Guvernul Orban nu mai are multe zile. Iohannis a dat de înțeles astăzi că vrea alegeri anticipate, cu orice preț, inclusiv daca asta înseamnă demisia guvernului Orban. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că alegerile anticipate sunt posibile şi că va avea o discuţie pe acest subiect, vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban.

„Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, arătând că întâlnirea cu premierul va avea loc „înainte de masă”.

El a fost întrebat dacă în situaţia în care PSD nu va depune moţiune de cenzură îi va sugera premierului Ludovic Orban să demisioneze.

„Asta este o chestiune pe care nu am discutat-o. Este evident că pentru a ajunge la anticipate, cunoaştem prevederea constituţională, este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă şi după aceea este nevoie de două încercări nereuşite de formare a unui nou guvern. Este evident moţiunea de cenzură o variantă prin care se poate iniţializa acest proces. Aceste chestiuni le voi discuta şi cu premierul şi cu alţii. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuţie cu premierul Ludovic Orban şi vom aborda aceste chestiuni”, a răspuns Iohannis.

Şeful statului a susţinut că premierul Ludovic Orban îşi doreşte alegeri anticipate.

Preşedintele Iohannis s-a declarat mulţumit de activitatea Guvernului.

„Eu sunt foarte mulţumit de Guvernul PNL şi recomand să rămână în funcţie un guvern PNL mult şi bine. (…) Pot să vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care Ludovic Orban îşi face treaba ca premier. În continuare (…), eu cred că Ludovic Orban este în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”, a mai spus el.

Şeful statului a arătat că nu ştie să existe o discuţie în PNL referitoare la o posibilă ezitare a lui Ludovic Orban de a demisiona din funcţia de premier, deoarece s-ar teme că nu ar mai fi desemnat prim-ministru.

„Nu cunosc că ar exista o astfel de discuţie şi nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. V-am spus, sunt foarte mulţumit şi îmi doresc să continue Ludovic Orban”, a declarat Iohannis.

Loading...

Revista Presei