Bomba serii: Orban vine cu dezvăluiri explozive despre bani! Informații ascunse sub preș până acum

11 dec. 2019
Bomba serii: Orban vine cu dezvăluiri explozive despre bani! Informații ascunse sub preș până acum

Premierul Ludovic Orban a venit în această seară cu o serie de informații care până acum au fost ținute sub preș. Dezvăluirile despre banii românilor sunt incendiare. 

„Când am spus că bugetul (pe acest an – n.r.) a fost construit pe minciună şi pe bani falşi toată lumea a sărit pe noi. La rectificarea bugetară am constatat că din veniturile programate în legea bugetului de stat noi încasăm cu 18 miliarde mai puţin. E clar că veniturile au fost umflate.

Au dat creştere economică de 5,5%, în condiţiile în care FMI, Comisia Europeană au prognozat o creştere economică de 4,1%, cam pe cât ne vom închide anul ăsta. Umflând creşterea economică, evident că au umflat veniturile. Ministrul Finanţelor şi cu Guvernul (PSD – n.r.) au umflat veniturile ca să dea drumul la cheltuieli nesăbuite, multe dintre ele nenecesare, care au fost făcute mai mult să servească clientelei. De exemplu, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Au inventat acest fond fără să aibă bani, ca să mai păcălească nişte primari sau, mai bine zis, ca să îşi motiveze nişte primari înainte de campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale”, a spus Orban la B1 TV.

Banii ăştia nu există

„Acest fantomatic Fond de Dezvoltare şi Investiţii nu are bani, are promisiuni de bani, adică se alimentează cu împrumuturi din trezorerie, împrumuturi care sunt făcute pe o perioadă de 20 de ani, la o dobândă de 1%, se rambursează în timp, dar banii ăştia nu există. Există proiecte aprobate, proiecte pe care s-au semnat contracte şi proiecte pe care s-au dat avansuri.

Cea mai dificilă situaţie este pentru proiectele pe care s-au dat avansuri în baza unor contracte”, a menţionat premierul.