Bomba zilei! Pensiile nu mai pot fi majorate! Veste tulburătoare pentru pensionari

pensie

Anunț de ultimă oră pentru pensionarii din România. Deși aceștia așteptau cu nerăbdare anul 2021, în contextul în care pensiile urmau să fie majorate, se pare că acest lucru nu va mai fi posibil. S-a ajuns într-un impas. 

Pensiile au crescut în luna septembrie a acestui an cu 14%, deși legea prevedea un procent de 40%. Motivul principal l-a reprezntat criza economică prin care România trece, la fel ca și restul țărilor de pe glob, lucru pe care marea majoritate a pensionarilor l-au și înțeles.

În acest context, Guvernul a propus o majorare treptată a pensiilor, pentru ca bugetul de stat să suporte acest lucru, însă se pare că acum s-a ajuns într-un impas.

Surse din Guvern au declarat pentru stiripesurse.ro că bugetul de stat poate susține în anul 2021 o creștere a pensiilor de maxim 8%-9%.

Guvernul este în impas 

De asemenea, au existat o serie de discuții legate și de majorarea salariului minim, lucru la fel de dificil de realizat ca și în cazul pensiilor.

”Guvernul este în impas. Pe de o parte patronatele cer moratoriu de 6 luni, de cealaltă parte sindicatele cer mărirea la 2.400. Ludovic Orban e dispus să crească cu cel mult 100-150 de lei pentru că o crestere mare ar putea duce la transferul unor corporatii in alte tari cu mana de lucru mai ieftina si acest scenariu este de evitat”, au spus sursele citate.

Citește și:

Revista Presei