Bomba zilei: surpriză uriașă pentru milioane de pensionari. Se măresc pensiile cu 40%? Ce a decis Parlamentul

17 sept. 2020
Bomba zilei: surpriză uriașă pentru milioane de pensionari. Se măresc pensiile cu 40%? Ce a decis Parlamentul

Aproximativ 5 milioane de pensionari așteaptă cu sufletul la gură deznodământul privind procentul real de creștere a pensiilor.

Iarna trecută, PSD a stipulat prin lege o creștere a pensiilor cu 40%, de la 1 septembrie. Din cauza COVID-19, guvernul PNL a declarat că își permite o creștere a pensiilor de doar 14%.

Surpriza vine însă tot din Parlament, acolo unde social-democrații au trecut în Comisii mai multe amendamente la legea rectificării bugetare. Printre acestea se numără și cel care păstrează creșterea de 40% a pensiilor.

Acum, proiectul de lege se va întoarce pentru votul final în Parlament, acolo unde PSD poate strânge în continuare o majoritate.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma votată de PSD, pensionarii se vor trezi cu o surpriză uriașă pe final de an, mai exact cu o creștere a pensiilor de 40%.

Klaus Iohannis, nemulțumit

„Pot să vă spun un lucru care sincer m-a întristat și chiar m-a surprins un pic: azi, în comisiile de buget reunite, PSD, cu sprijinul unor traseiști, a votat proiectul rectificării bugetare, și dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, ar costa peste 6% din PIB.

Evident că acești bani nu există. PSD vrea doar să detoneze finanțele publice. Astfel de practici am mai văzut și pe vremea lui Dragnea. Nu vor decât să mai prindă câteva voturi, dar cred că nu vor prinde.”, a declarat Klaus Iohannis.