Borș de cartofi cu leuștean: O rețetă răcoritoare, plină de aromele grădinii. Care este secretul rețetei originale?

27 aug. 2020
Borș de cartofi cu leuștean: O rețetă răcoritoare, plină de aromele grădinii. Care este secretul rețetei originale?

Borșul de cartofi cu leuștean este unul dintre preparatele care știe cel mai bine să provoace acea explozie de gusturi a legumelor din grădină. Vă propunem astăzi o rețetă delicioasă și totodată extrem de simplu de realizat, rețetă marca mazilique.ro.

Ingrediente:

  • 2,8 litri apă
  • 1 litru de borș acru
  • 2 morcovi mijlocii
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • ½ ardei kapia
  • 500g cartofi noi
  • 3 legături de ceapă verde
  • 3 legături de ștevie
  • 3 legături de loboda
  • 2 legături de pătrunjel
  • 3 legături de leuștean
  • sare și piper proaspăt râșnit

Mod de preparare:

„Spală și curăță legumele și verdețurile.

Taie în cuburi mici morcovii, păstârnacul, țelina și ardeiul kapia și se pune-le la fiert într-o oală încăpătoare împreună cu apa și 4 lingurițe de sare.

Când sunt fierte pe jumătate, adaugă cartofii noi tăiați în cuburi și lasa-le pe toate să fiarbă împreună.

Într-o crăticioară separată, pune borșul împreună cu 1 linguriță de sare și dă în clocot, având grijă să aduni spuma care se formează.

Când cartofii și legumele sunt fierte, adaugă borșul și lasă ciorba să dea în 2-3 clocote.

După care, adaugă ceapa verde, loboda și ștevia tocate. Adu din nou la punctul de fierbere, iar când dă în clocot – oprește focul.

Presară deasupra pătrunjelul și leușteanul. Atât!

Borșul de cartofi e bun atât cald, cât și rece, cu extra leuștean, ceapă verde, ardei iute sau chiar și cu ridichi.

Poate fi dres cu un gălbenuș de ou bătut împreună cu 100ml de smântână de gătit, după ce s-a răcit puțin,” notează mazilique.ro.