Toggle Menu
  1. Home/
  2. Business/

BRD se retrage din 6 țări din Europa Centrală și de Est! Decizie de ultimă oră cu privire la România

  1. Home/
  2. Business/

BRD Groupe Société Générale stă foarte bine în România de foarte mulți ani, iar astăzi ocupă locul al treilea după active, după BCR și Banca Transilvania. Anul trecut a obținut un profit net de 1,4 miliarde de lei, în creștere față de 2016. Și sunt mari șanse ca și anul 2018 să fie unul tot pe plus comparativ cu anul trecut.

Însă gigantul bancar a generat surprize mari la nivel european prin deciziile complet neașteptate pe care le-a luat destul de subit. Mai exact, a decis să se retragă din mai multe țări unde avea reprezentanțe, după ce anumite piețe au devenit mai puțin profitabile. Jucătorul bancar se retrage așadar de pe o parte din piețele bancare din Europa Centrală și de Est. Este vorba despre la Bulgaria, Serbia, Albania, Muntenegru şi Moldova.

De asemenea, se discută o posibilă vânzare a afacerilor din Bulgaria, un posibil cumpărător fiind OTP Bank. La sfârşitul lunii februarie, a fost depusă o ofertă de un fond al afiliatului american Apollo Global Management. Tranzacția s-ar putea încheia cu succes, însă momentan negocierile sunt în toi, așa că oricând pot interveni schimbări.

În ceea ce privește România, BRD nu are de gând să renunțe la afacerile de aici. De altfel țara noastră este un adevărat paradis pentru bănci, comisioanele și dobânzile fiind unele foarte mari comparativ cu alte state europene, care au condiții de creditare mult mai avantajoase pentru clienți. Așadar clienții BRD pot sta liniștiți. Banca pentru care au optat nu va părăsi piața autohtonă cu una cu două.

Poate te interesează și…

Revenire neașteptată la Pro Tv! O vedetă cunoscută, în curând pe post! Ce va prezenta

Cătălin Cazacu, eliminat de la Exalton? Ce decizie va lua Kanal D, după reacția sportivului

Dezvăluire șocantă: ce legătură este între tempul dorințelor de la Șinca Veche și tripla crimă de la Brașov

 

Valentin Păun/ Sursa foto: observator.tv