Bucurie mare pentru angajații care primesc tichete de masă. Cât va crește valoarea unui bon

tichete

Bucurie mare pentru angajații care primesc tichete de masă. Senatul a adoptat un proiect legislativ care prevede creșterea valorii unui astfel de bon. Acum, proiectul va merge la Camera Deputaților.

Astăzi, Senatul a votat inițiativa legislativă ce prevede creșterea valorii tichetului de masă la 20 de lei. În prezent, un astfel de tichet valorează 15,18 lei.

Inițiatorii proiectului susțin că „Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”.

Mai mult, aceștia spun că valoarea unui tichet de masă din România este foarte mică în comparație cu cea a altor țări din Europa, unde, un tichet valorează între șase și 11 euro.

20 de lei este valoarea maximă a unui tichet de masă, se specifică în lege, astfel, angajatorul poate opta și pentru o valoare mai mică decât aceasta.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat și de Camera Deputaților, să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Revista Presei