Bucurie maximă pentru cei care au mașini second-hand! Anunțul făcut de Guvern

19 ian. 2020
Bucurie maximă pentru cei care au mașini second-hand! Anunțul făcut de Guvern

Cei care au o mașină second-hand și vor să-și cumpere alta au toate motivele de bucurie. Guvernul a făcut un anunț mult-așteptat despre taxa auto 2020. 

Astfel, ministrul Mediului a anunțat că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe mașinile second-hand importate.

„În opinia mea a fost mare sarabandă a taxelor din 2007, iar aceasta i-a costat pe români. Cele 3, 4, 5 taxe care au fost au intrat în contradicțiie cu regulile europene. Nicio formulă nu a reușit până acum. Cred că în acest an nu vom avea o astfel de măsură implementată”, a dclarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

„Nici măcar invazia de mașini second-hand nu e un motiv ca să fie declarată ilegală de Comisia Europenă. Dacă am face-o pe genunchi ar fi un nou subiect de discuții cu Comisia Europeană”, a mai spus ministrul.

Taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007 după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement.

ANAF a anunțat în septembrie că a restituit banii către populație. În curând va debuta și o nouă ediție a programului RABLA.