Bucurie maximă pentru șoferi! Este răsturnare de situație. Ce vrea să facă Firea (SURSE)

Cu doar câteva zile înainte de implementarea taxei Oxigen, are loc o totală răsturnare de situație. Primarul Capitalei, Gabriela firea, se pregătește să ia o decizie incredibilă. 

Astfel, Primarul General Gabriela Firea s-ar fi sfătuit cu colegii de partid din Consiliul General şi ar fi decis să anunţe stoparea acestui program şi eliminarea acestei taxe, conform unor surse citate de gandul.info.

Așadar, surse din cadrul PSD au declarat că există o mare presiune din partea viitorilor candidaţi ai partidului care se tem că această măsură îi va afecta electoral pe toţi.

Conform proiectului aprobat deja, mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 nu mai au voie să intre în centrul Capitalei, peste două săptămâni, iar pentru restul oraşului se va plăti o vinietă de 15 lei pe zi sau 1.900 de lei pe an.

Peste un milion de automobile înmatriculate în București și Ilfov ar fi supuse taxării. Peste 612.000 chiar din acest an. Mai precis, bucureștenii care au maşină Euro 4 pot să mai circule liniştit încă un an, dar de la 1 ianuarie 2021 și ei vor plăi taxa Oxygen.

Cei care au o maşină cu norma de poluare Euro 3 pot intra în Centrul Capitalei, în zona delimitată de primărie, înconjurată de artere precum Ştefan cel Mare, Şoseaua Cotroceni, Calea 13 Septembrie sau Mihai Eminescu, zonă numită ZACA.

De exemplu, cei care au o maşină non euro plătesc 300 de lei pe lună sau 1.900 de lei pe an, iar pentru cei care deţin un autoturism Euro 3, taxa este de 100 de lei pentru 30 de zile şi de 700 de lei pentru tot anul.

Revista Presei