Bucurie maximă pentru toată România! Se va gratis pentru toată lumea: „Depunem proiect de lege, îl și aprobăm rapid”

hartaromania12321-465×215 (1)

Un anunț important pentru toți românii a fost făcut de victor Ponta. Va exista un proiect de lege care, cu siguranță, îi va bucura pe toți românii. 

Ponta a declarat ieri că a vorbit, deja, în Parlament, iar joi va fi aprobată o lege prin care Guvernul va fi obligat să cumpere și să distribuie gratuit măști populației.

”Mâine, depunem proiect de lege, îl și aprobăm rapid, ca Guvernul României să achiziționeze măști și să le distribuie oamenilor. Oamenii nu au bani ca să cumpere măști, nu au de unde. E o discriminare și un abuz. Nu poți să le spui românilor: ”nu aveți voie să ieșiți din casă fără mască”, dar nu se găsesc măști sau sunt foarte scumpe, ca la farmacia de la Huși a ministrului Sănătății.

Statul român, prin UNIFARM, trebuie să cumpere măști direct de la producători, din China sau România, și să le distribuie, abia apoi să dea amenzi celor care nu poartă mască. Altfel, se va ajunge la speculă și la prețuri uriașe.”, a spus Victor Ponta.

Măștile vor fi obligatorii în toată România

Klaus ohannis a anunţat că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi în transportul public în comun.

„Am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţii publice închise şi când folosim transportul public în comun”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, după şedinţa privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, miniştrii de Interne şi Sănătăţii, Marcel Vela, respectiv Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

El a arătat că se va putea renunţa la purtarea măştii poate anul viitor, când pandemia de coronavirus va fi sub control şi nu va mai exista riscul infectării.

Revista Presei