Bucurie nespusă pentru pensionari! Guvernul a venit cu bani în plus! Cine poate beneficia

cupon-pensie-465×215

Vești foarte bune pentru pensionarii din România. Guvernul a decis să le mai dea o serie de beneficii pe lângă pensie. Este vorba despre cunoscutele bilete la tratamente, de care foarte mulți dintre ei au atât  de multă nevoie. 

Astfel, Guvernul a aprobat 59.926 de locuri la tratament balnear pentru anul 2020, biletele fiind acordate prin sistemul Casei Naționale de Pensii Publice.

Acordarea biletelor de tratament se face în limita numărului de locuri asigurate în unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate în acest scop prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În acest an, Guvernul a alocat 370.314.000 lei cu această destinație, prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat.
Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Cine poate beneficia de bilete

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau cu boli profesionale.

La cele 59.926 de locuri la tratament balnear se pot adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici interesați.

Dancă a vorbit despre 200.000 de pensionari 

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a precizat, la finalul şedinţei Executivului, că de această hotărâre ar urma să beneficieze aproximativ 200.000 de pensionari.

„Vorbim despre un număr de aproximativ 200.000 de pensionari care vor beneficia de bilete de tratament balnear, cu o alocare bugetară de 370 de milioane de lei şi această hotărâre de guvern a fost adoptată, iată, la începutul acestui an, spre deosebire de guvernele PSD anterioare care au întârziat adoptarea acestei hotărâri, în cursul anilor precedenţi, până chiar la începutul sezonului mai – iunie.

Adoptăm, aşadar, din timp această reglementare legislativă, pentru a permite pensionarilor, pe lângă acordarea biletelor de tratament balnear, şi o procedură mult mai simplificată: de exemplu, la Casa de Pensii nu va mai fi nevoie de prezentarea buletinului şi a talonului de pensie, pentru că ea are deja actele de identitate şi talonul de pensii ale solicitantului respectiv”, a explicat şeful Cancelariei premierului.

Revista Presei