„Cafeaua de pătrunjel”, remediul natural care întărește tot organismul. Dezvăluirile nutriționistului care a lucrat cu sportivi olimpici români

suc verde (2)

„Cafeaua de pătrunjel” sau „Cafeaua lui Virgil” este un remediu natural dezvoltat de Virgiliu Stroescu, cercetător științific la Centrul de Medicină Sportivă, doctor în modificări endocrinologice și metabolice, supranumit totodată „apostolul alimentației sănătoase”.

De asemenea, un alt aspect important al carierei doctorului Virgiliu Stroescu este este acela de a fi ocupat în trecut poziția de medic nutriționist al multor componenți ai Lotului Olimpic Român.

„Cafeaua de pătrujel”. Ingrediente:

  • 2 legături de pătrunjel proaspăt
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 lămâie bio
  • 1 lingură ulei de măsline
  • jumătate de litru de apă

Mod de preparare:

„Se spală pătrunjelul verde, se taie și se adaugă în vasul unui blender, împreună cu mierea, lămâia tocată mărunt, cu tot cu coajă, fără sâmburi (dacă este naturală), sau sucul de lămâie, uleiul de măsline și apa. Se amestecă bine. Se bea 1 ceașcă de cafea de pătrunjel (1 pahar), zilnic.

„Cand bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn,” a declarat doctorul Virgiliu Stroescu.

Cele mai importante beneficii al cafelei de pătrunjel:

– Frunzele de pătrunjel conțin opt vitamine și numeroase alte substanțe care previn degenerarea ADN-ului și îmbătrânirea celulelor (flavonoidele, clorofila, ftalidele, etc.).

  • Vitamina C, vitamina A, vitamina B12, luteolina dar și clorofila din frunzele de pătrunjel stimulează producția de celule noi ale sistemului imunitar și le activează pe cele existente.
  • Pătrunjelul echilibrează energia organelor, crescându-le capacitatea de asimilare a nutrienților.
  • Ajută la combaterea efectelor negative ale alcoolului și tutunului, fiind de asemenea un bun stimulent al sistemului nervos.
  • Protejează plămânii, ficatul, intestinul și rinichii de radicalii liberi, de apariția mutațiilor și a cancerului.
  • Combate direct foarte multe specii de bacterii și ciuperci parazite.

Revista Presei