Călcâie crăpate și îngroșate? Iată cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de această problemă

calcaie crapate

Călcâiele crăpate și îngroșate reprezintă o problemă extrem de comună. Și chiar dacă problema este larg răspândită, nu la fel se întâmplă și cu metodele de tratare a acesteia.

Tocmai din acest motiv, ne-am gândit să vă prezentăm astăzi cele mai eficiente remedii naturale pentru a scăpa de călcâiele crăpate și îngroșate.

Ulei de măsline

„După o baie caldă și o curățare a călcâielor cu ajutorul unei pietre ponce, puteți aplica un ulei vegetal hidrogenat, în acest caz, ulei de măsline (puteți apela și la uleiul de cocos).

Masați bine călcâiele cu un strat generos de ulei de măsline și purtați o pereche de șosete curată, din bumbac, în timpul nopții. Pentru un efect mai intens, puteți aplica peste şoseată o pungă subțire, curată.

Miere de albine cu suc de lămâie

Unul dintre cele mai populare remedii pentru tratarea călcâielor crăpate și îngroșate este mierea de albine amestecată cu suc de lămâie. Pe lângă proprietățile antibacteriene, mierea ajută la hidratarea pielii, lăsând-o fină și sănătoasă.

Amestecați mierea cu sucul de la 2 lămâi și aplicați direct pe călcâiele crăpate. Purtați timp de câteva ore, o pereche de șosete din bumbac, acoperindu-le cu o pungă subţire și curată.

Baie cu suc de lămâie

Acid slab și natural, sucul de lămâie contribuie la dizolvarea și eliminarea celulelor moarte, precum și a pielii uscate. Așadar, înmuiați picioarele în suc de lămâie timp de 10 minute, urmând terapia săptămânal, până veți observa o eliminare progresivă de calozități la nivelul călcâielor. Obișnuiți ca după baie, să îndepărtați ușor celulele moarte ale epidermei, cu ajutorul unei pietre ponce sau pilei de călcâie,” notează topremediinaturiste.ro.

 

Revista Presei