Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Sfinții care vindecau toate bolile. Rugaciunea care rostită astăzi face minuni pentru sănătate

31 oct. 2020
Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Sfinții care vindecau toate bolile. Rugaciunea care rostită astăzi face minuni pentru sănătate

Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Ziua de 1 noiembrie este una importantă pentru creștini, în special pentru cei suferinzi, care sunt mereu cu gândul la vindecare și ameliorarea durerilor. Pe 1 noiembrie îi sărbătorim pe Sfinții Doctori fără Arginți, Cosma și Damian.

Aceștia erau recunoscuți pentru capacitățile lor de a vindeca bolnavii. Nu cereau niciun ban oamenilor, ci doar să aibă credință în Iisus Hristor. Se spune că și astăzi cei doi Sfinți sar în ajutorul celor care se roagă. Cei care au boli trupești le pot cere ajutorul duminică, 1 noiembrie, printr-o rugăciune cu puteri mari.

Calendar ortodox 1 noiembrie 2020. Cei care au sufeltul curat și credință pură, vor avea parte de un miracol.

Rugăciune către Sfinţii Mucenici şi Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian

Slăviţilor făcători de minuni şi Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinereţile voastre, nu numai meşteşugul doctorilor aţi învăţat, ci mai ales har neîmpuţinat al tămăduirii tuturor bolilor aţi primit de la Dumnezeu. Pentru aceasta, şi pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziţi-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la învăţătură povăţuiţi-i cu rugăciunile voastre, ca, râvnind vieţuirii voastre, să afle nu numai cele pământeşti, ci mai ales să sporească în cucernicie şi în credinţa cea dreaptă.

Celor ce zac de boală şi s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credinţă fierbinte şi rugăciune osârdnică, tămăduire dăruiţi-le cu cercetarea voastră cea milostivă şi de minuni făcătoare; aşijderea şi pe cei ce din pricina bolilor grele au căzut în trândăvire, în puţinătate de suflet şi în cârtire, cu harul cel dat vouă de Dumnezeu întăriţi-i în răbdare şi îndrumaţi-i ca să priceapă sfânta şi desăvârşita voie a lui Dumnezeu în ce ne priveşte şi să se facă părtaşi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu.

Pe toţi cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiţi-i de bolile cele crunte, şi apăraţi-i de moartea năprasnică, şi cu puternica voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziţi-i neclintiţi în dreapta credinţă şi ajutaţi-i în sporirea duhovnicească, ca împreună cu voi să se învrednicească în veacul ce va să vină a lăuda şi a slăvi numele cel preasfânt şi de mare cuviinţă al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.

Tot astazi, se face  pomenirea:

– Sfintelor Mucenite Chiriena si Iuliana;
– Sfintilor Mucenici Chesarie, Dasie si a altor cinci;
– Sfintilor Sfintiti Mucenici Ioan, episcopul, si Iacov, preotul;
– Sfantului Mucenic Erminingheld;
– Sfintilor Mucenici Ciprian si Iuliana;
– Sfantului Cuvios Mucenic Iacov cel Nou, impreuna cu doi ucenici, Iacov, diaconul, si Dionisie, monahul.

Sursa: crestinortodox.ro