Calendar Ortodox, 9 Decembrie. Ce mare sărbătoarea este astăzi

09 dec. 2019
Calendar Ortodox, 9 Decembrie. Ce mare sărbătoarea este astăzi

Calendar Ortodox, 9 Decembrie. O mare sărbătoare are loc astăzi. Este vorba despre o sărbătoare în cinstea Maicii Domnului. Deși are o semnificație foarte importantă, nu este trecută cu roșu în calendar.

Este vorba despre Zămislirea Sfintei Fecioare Maria.

Potrivit tradiției, Sfinții Ioachim și Ana își doreau foarte mult un copil, pe care nu-l puteau concepe pentru că femeia era stearpă. Așadar, cei doi mergeau constant la templu pentru a se ruga lui Dumnezeu să le ofere un copil.

După o perioadă de rugăciuni neîncetate, Arhanghelul Gavriil s-a pogorât din Ceruri și i-a dat marea veste Sfintei Ana. Acesta i-a spus că va naște o fată, pe Fecioara Maria. Ioachim și Ana s-au bucurat de nașterea Mariei abia la bătrânețe. Nașterea Fecioarei este unul dintre cele mai mari miracole creștine despre care scrie în Biblie.

Rugăciune în cinste Fecioarei Maria

Astăzi poți spune următoarea rugăciune:

„Astăzi legăturile nerodirii de fii se dezleagă; că Dumnezeu auzind pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, mai presus de orice nădejde le-a făgăduit lămurit că vor naşte pe Fiica lui Dumnezeu, din care S-a născut Cel Necuprins, Om făcându-Se, poruncind Îngerului să-i strige: Bucură-te cea Plină de har, Domnul este cu tine!”