Calendar ortodox! Mare sărbătoare pentru creştini! Este interzis să facem asta, mare păcat

Calendar-foaie-2020-768×549

Sărbătoare importantă miercuri în calendarul creştin ortodox. Toţi creştinii respectă cu sfinţenie această sărbătoare, mai ales că începând de astăzi mai sunt fix 9 luni până când, potrivit tradiţiei, Iisus Hristos se naşte. Este vorba despre Buna Vestire sau Blagovestenie, care a avut loc la Nazaret. Aceasta este una dintre sărbătorile acceptate atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Catolică, singura diferenţă fiind locaţia exactă în care această minune s-a întâmplat. 

Diferenţe minime privind sărbătoarea Bunei Vestiri

Buna vestire este momentul în care îngerii au anunţat-o pe Fecioara Maria că va naşte pruncul lui Dumnezeu. Creştinii de credinţă catolică susţin faptul că Buna Vestire a avut loc la Bazilica Bunei Vestiri, pe când creştinii ortodocşi consideră că totul s-a petrecut la Biserica Ortodoxă Grecească a Bunei Vestiri. Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbă­torile Maicii Domnului. În popor, această sărbătoare poartă şi numele de Ziua Cucului datorită faptului că această zi reprezintă primul cântec pe care cucul în cânta în acel an, astfel anunţând venirea primăverii. De asemenea, craca pe care cucul stătea când a cântat, era tăiată şi pusă în scăldătoarea fetelor, astfel sperând că flăcăii nu vor decide să le ocolească, potrivit calendarulortodox.ro. Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserică acordă dezlegare la peşte, indiferent în ce zi ar cădea această.

Superstiții de Buna Vestire

Conform unei superstiții de Buna Vestire este bine să se pună îngerilor în pragul casei sare și pâine pentru hrană. După cum spune și numele sărbătorii, această zi aduce mereu creștinilor o veste minunată. În această zi oamenii nu trebuie să se certe deoarece este mare păcat. Persoanele care se ceartă în ziua de Buna Vestire vor avea necaz tot anul. În regiunea Bucovinei, de Buna Vestire nu se pun ouă la cloșcă deoarece se crede că puii ar putea ieși cu două capete și patru picioare.

Revista Presei