Când revine România la starea de urgență? Președintele Klaus Iohannis a dat răspunsul în direct

09 oct. 2020
Când revine România la starea de urgență? Președintele Klaus Iohannis a dat răspunsul în direct

Revine România la starea de urgență, în contexul în care numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut enorm în ultima perioadă? Deja s-au înregistrat peste 3000 de cazuri noi pe zi, iar secțiile de terapie intensivă sunt aproape pline. Președintele Klaus Iohannis a răspuns în direct întrebării la care întreaga țară vrea să afle răspunsul.

„Nu avem nevoie să închidem toată țara, nu avem nevoie de stare de urgență”, a spus șeful statului după ce a ieșit de la vizita pe care a făcut-o la Institutul Național de Sănătate Publică.

Acesta a făcut apel la cetățeni să respecte regulile de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să se spele pe mâini. Klaus Iohannis a ținut să sublinieze că nu vede niciun motiv pentru care alegerile parlamentare ar trebui amânate.

Câte cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor raportat astăzi (vineri, 9 octombrie) a fost de 3.186 de cazuri noi de COVID-19, ceea ce reprezint un nou record al infectărilor. Din păcate, 52 de români au murit din cauza bolii COVID-19, iar în București și alte șapte județe, rata de infectare depășește pragul de 1,5.

Județele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 sunt următoarele:

București – 2,28

Alba – 1,98

Vâlcea -1,98

Iași – 1,80

Bacău – 1,72

Teleorman – 1,62

Neamț – 1,62

Vaslui – 1,59