Când sunt interziși! Ce trebuie să știi înainte să mănânci castraveți murați 

Castraveții murați sunt foarte gustoși și consumați de foarte mulți români mai ales în timpul iernii, în salate sau ca garnitură la diferite feluri de mâncare. Există însă un lucru important pe care trebuie să-l știți înainte să mâncați castraveți murați.

Persoanele care suferă de hipertensiune arteriale nu au voie să consume castraveți murați întrucât sarea agravează afecțiunea și poate crește tensiunea la cote alarmante.

Dacă suferiți de tensiune, cel mai bine ar fi să alegeți, mai degrabă, castraveții în oțet pentru că au mai puțină sare, dar daca totuși preferați castraveții în saramură, trebuie neapărat să-i spălați bine și să-i țineți în apă.

Același lucru este valabil și pentru persoanele cu afecțiuni renale.

Efecte benefice 

Castraveții murați sunt recomandați în alimentație pentru că au puține calorii, au o incarcatură glicemică mică și conțin caroten, acid folic și calciu.

„În procesul natural de fermentație nu doar că se produc vitamine, ci se biodisponibilizează mineralele și fibrele alimentare din castraveți. Vitaminele naturale existente în castraveți nu sunt distruse, deoarece produsul nu este tratat termic”, spun experții în nutriție.

Revista Presei