Capitala intră în scenariul roșu. Se închid din nou toate restaurantele. Ce se va întâmpla cu școlile? Lista completă a restricțiilor

07 mart. 2021
Capitala intră în scenariul roșu. Se închid din nou toate restaurantele. Ce se va întâmpla cu școlile? Lista completă a restricțiilor

Rata de infectare a depășit din nou 3 la mia de locuitori în Capitală, ceea ce înseamnă că Bucureștiu-ul a intrat din nou în scenariul roșu. Comitetul Național pentru Situatii de Urgență a anunțat deja noi restricții aspre. Începând cu ora 00.00, 8 Martie, se închid restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc și cafenelele.

Restricțiile vor fi menținute pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Și Timișoara a intrat în scenariu roșu și sunt multe măsuri restrictitive pe care cetățenii sunt obligați să le respecte. Mutațiile virusului, varianta britanică au pus în alertă autoritățile. Acesta se transmite foarte ușor și deja a început să se extindă.

Ce se va întâmpla cu elevii în scenariul roșu

În ceea ce-i privește pe elevi, aceștia abia s-au întors la școala normală. Acum apar din nou modificări. Ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății spune că vor continua să rămână deschise creșele și grădinițele, clasele primare și doar jumătate dintre elevii din clasele terminale.

Dacă rata de incidență va ajunge la 6, atunci se va trece din nou la școala online. Până la acel moment vor merge la școală și clasele terminale, după decizia luată vineri seară de CNSU.

Bucureștiu-ul a mai fost în acest scenariu, începând cu 20 octombrie și până pe 20 ianuarie, când lucrurile păreau că merg spre bine. Din păcate creșterea ratei de infectare a condus la această decizie nepopulară a autorităților. Pe 8 februarie, toți copiii au putut merge la școală și este posibil ca și de aici să fi apărut o creștere a numărului de infectări.