Care este cea mai delicioasă mâncare din lume? Experții au decis. Iată top 5

mancare

Care este cea mai bună mâncare din lume? O întrebare foarte greu, la care mai mulți experți consultați de CNN Travel a încercat să răspundă. Aceștia au întocmit și un clasament, fiind convins că mâncărurile care ocupă top 3 sunt pe gusturile oricărui pământean.

Massaman curry ocupă locul 1 și este un fel de mâncare thailandez dar culmea, orginar, din Persia care l-ar fi adus în această zonă în secolul 17. Acest fel de mâncare se gătește, în principal, cu carne de pui, dar și cu carne de vită, porc etc. și bineînțeles curry. Diferența ar consta în condimentele folosite la pasta de curry, care fac massaman curry cu adevărat specială.

Pizza napoletană este un deliciu pe care mulți l-au gustat deja. Este într-adevăr cea mai bună din lume. Pizza originală napoletană se bazează pe simplitate, se gătește doar în cuptoare cu lemne și folosește sare de mare, făină de gâu de calitate superioară, trei tipuri de roșii proaspete, iar aluatul este rulat manual. Ingredientele de bază sunt: aluat, roșii, ulei de măsline, sare și busuioc (pizza marinara nici nu conține brânză). Napoletanii au creat astfel o mâncare pe care puțini o fac cum trebuie, dar toată lumea o preferă în varianta ei originală.

Ciocolata mexicană este o bunătate de te lingi pe degete, spun experții, care susțin că ciocolata în sine a fost inventată pe teritorul Mexicului de astăzi de mayași, care o consumau sub formă lichidă.

Top 5 este completat de Sushi din Japonia și de Rața de Peking din China.

Revista Presei