Care este cea mai vândută mașină din lume în anul 2019! Se cumpără masiv și în România

Masini

Producătorii auto au avut un an de vis și asta pentru că vânzările de mașini au înregistrat creșteri spectaculoase. Anul 2019 a fost unul excelent pentru japonezii de la Toyota, care domină cam toate topurile. Și asta de mulți ani.

În primele șase luni ale anului, Toyota Corolla a reuşit să ajungă din nou pe prima poziţie a clasamentului celor mai vândute maşini la nivel mondial. Experții în domeniu susțin că această ascensdiune a survenit ca o urmare a revenirii modelului, în Europa, la numele Corolla, în loc de Auris.

Al doilea cel mai vândut model a fost tot o Toyota, RAV4, cel mai vândut SUV din lume, urmată de Honda Civic şi Honda CR-V, Ford F-150 fiind abia pe locul al cincilea, spre marea dezamăgire a americanilor. Modelele VW, Golf şi Polo, au pierdut din nou locuri în clasament în acest an, probabil și ca urmare a scandalurilor în care a fost implicată compania.

Același lucru s-a întâmplat şi cu Nissan X-Trail şi Qashqai, arată profit.ro care citează datele statistice publicate de Jato Dynamics. Creşteri importante au fost semnalate şi în zona SUV-urilor mici, unde Toyota C-HR şi Volkswagen T-Roc se numără printre cele mai populare.

Revista Presei