Care este cel mai bun sendviș din lume! Rețeta este destul de simplă. Îl puteți prepara și acasă și este delicios

sendvis

Într-o societatea aflată într-o continuă alergare, sendvișurile au devenit poate cele mai consistente mese pe care le putem avea. Mai mulți specialiști în gastronomie, au declarat pentru publicațiile de profil că cel mai bun sendviș din lume, care este și foarte sățios este Croque Madame, originar din Franța. Toți cei care l-au încercat spun că este delicios, iar rețeta nu este deloc complicată.

Se poate cumpăra din pub-uri și restaurante, dar poate fi preparat și acasă. Pentru asta aveți nevoie de ingredientele de mai jos și de puțină îndemânare.

INGREDIENTE

8 felii pâine de sandvişuri
200 g caşcaval
4 ouă
4 felii şuncă
50 g unt
sare şi piper

Cum se prepară

Mai întâi se ung cu unt toate feliile de pâine. Peste patru dintre ele se adaugă câte o felie de cascaval, una de șuncă, apoi încă una de cașcaval și apoi una de pâine cu partea unsa cu unt spre interior.

Apoi acestea se bagă la cuptor, aproximativ 10 minute până când încep să se rumenească. În acest timp, pregătiți ouăle ochiuri moi. Apoi se aduce pâinea la masa cu ouă deasupra și presărate cu sare și piper negru măcinat.

Se numește Croque Madame datorită oului de deasupra, care seamăna cu pălăria unei doamne. Dar sub acel ou se ascunde un sendviș foarte sățios, pe care francezii și nu numai îl adoră.

În Franța, el se prepară cu șuncă și brânză Gruyere și este invelit in sos bechamel bogat. Oul de deasupra poate fi fie posat, fie prajit.

Citește și:

Revista Presei