Care este cel mai popular loc din lume, conform Google? Franța, Japonia și Italia sunt în top

27 aug. 2020
Care este cel mai popular loc din lume, conform Google? Franța, Japonia și Italia sunt în top

Google a realizat un top extrem de interesant, luând în calcul salvările din Google Maps. Turiștii au vizitat diferite locații, iar apoi le-au salvat în memorie pentru a le putea identifica atunci când utilizatorul este conectat cu contul său de Google.

Restaurante, pensiuni, obiective turistice, locuri de campare sau orice alt loc din lume poate fi marcat printr-o etichetă pe Google Maps. Ulterior acesta va fi afișat pe hartă.

Toate aceste locuri se regăsesc în secțiunea „Salvate” din Google Maps, unde pot fi administrate în diverse moduri, organizate în liste distincte sau împărțite cu alții. La nivel global, peste 7 miliarde de locuri au fost salvate pe Google Maps de către utilizatori. Care au fost cele mai populare salvări, deci și cele mai interesante locații conform utilizatorilor Google, putem afla din topul prezentat mai jos.

 1. Turnul Eiffel (Franța)
 1. Muzeul Luvru (Franța)
 1. Kiyomizu-dera (Japonia)
 1. Colosseum (Italia)
 1. La Sagrada Familia (Spania)
 1. Fushimi Inari Taisha (Japonia)
 1. Arcul de Triumf (Franța)
 1. Fontana di Trevi (Italia)
 1. Pantheon (Italia)
 1. Palatul Buckingham (Marea Britanie)

 

Chiar dacă în perioada crizei COVID-19 s-a călătorit mai puțin, internauții au continuat să-și salveze în Google Maps locurile preferate. De remarcat, însă că s-au schimat obiectivele de interes.

Tipuri de locuri favorite salvate în Google Maps care au înregistrat cea mai mare creștere în iulie 2020 vs iulie 2019

 1. Păduri / parcuri naționale
 1. Răuri
 1. Magazine cu înghețată
 1. Ferme
 1. Cafenele
 1. Cascade
 1. Locuri de odihnă pentru șoferi
 1. Magazine de biciclete
 1. Parcări gratuite
 1. Campinguri pentru autorulote

 

În aceste zile, Google aduce câteva îmbunătățiri funcționalității de salvare a locurilor preferate, care ajută utilizatorii să le organizeze și să le găsească mai bine. Iată câteva feluri în care poți face acest lucru, plecând de la noile funcții implementate de Google Maps:

Cele mai recente locuri

Dacă ai salvat un loc recomandat de un prieten, de exemplu, e posibil ca după câteva zile când îl cauți să nu-ți mai amintești cum se numea sau în ce lista era. Acum, locurile salvate recent vor fi afișate în partea de sus în cadrul tab-ului „Salvate” din Google Maps. 

Știi când ești aproape de un loc pe care l-ai salvat

Dacă ai salvat multe locuri într-o anumită zonă poate fi dificil să-ți diferențiezi lucrurile între ele și unde trebuie să mergi. Dacă este activată opțiunea de localizare, atunci vei vedea toate locurile din zona în care te afli organizate în funcție de distanța până la ele și aranjate într-un carusel astfel încât să fie mai ușor să navighezi și să te decizi unde să mergi.

Mai mult, în Google Street View poți să vezi marcaje ale afacerilor și locurilor care sunt etichetate în Google Maps. Vei vedea pe clădirile din imaginile Street View semnul de loc de cazare sau restaurant, de exemplu astfel încât să găsești mai ușor destinația la fața locului.

Adu-ți aminte unde ai fost

Dacă ai activat opțiunea de istoric al locației, poți folosi funcția de cronologie pentru a vedea locurile unde ai fost în călătoriile tale. Poți să găsești foarte ușor un restaurant la care ai fost în vacanța trecută și pe care vrei să-l recomanzi prietenilor, dar nu mai știi cum se cheamă. Toate aceste informații despre călătoriile tale sunt organizate pe intervale de timp, orașe, regiuni și țări, precum și pe categorii – restaurante, magazine, hoteluri, atracții turistice, etc.

Despre Alphabet Inc.

Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Puteți citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.