Care este cel mai sănătos îndulcitor? E de 300 de ori mai dulce decât zahărul și nu îngrașă deloc

04 aug. 2020
Care este cel mai sănătos îndulcitor? E de 300 de ori mai dulce decât zahărul și nu îngrașă deloc

Trăim într-o eră în care oamenii au început să devină mult mai atenți la ce consumă. Sucurile naturale au luat locul celor carbogazoase, secara și orzul au luat locul grâului iar în locul zahărului au apărut o mulțime de alternative mult mai sănătoase.

Și totuși, întreebarea care se pune e simplă: Care este cel mai sănătos îndulcitor?

Ei bine, vorbim despre un aliment care nu are calorii, nu are carbohidrați și are indicele glicemic zero. Cu toate acestea, în stare naturală, este de 30 de ori mai dulce decât zahărul, iar sub formă de extract, poate deveni chiar și de 300 de ori mai dulce.

Ștevia, căci desrpre ea este vorba, „este o planta perena care se gaseste in zonele cu o clima temperata, dar si…in multe bucatarii (sub forma de pudra sau indulcitor lichid). Motivul? Este un ingredient excelent, singurul indulcitor care are 0 calorii. Ea poate fi consumata inclusiv de cei care pana acum au avut restrictii la zahar. Practic, stevia ofera libertate deplina si dulceata la superlativ! Deci, stevia nu adauga calorii in preparate (aviz celor care au declarat razboi kilogramelor in plus).

Si beneficiile nu se opresc aici! Stevia contine fosfor, calciu, zinc, mangan, seleniu, magneziu, sodiu, fier, potasiu, vitamina A si vitamina C. Vorbim despre un indulcitor benefic pentru sanatate. Deci, beneficii 2 in 1, gust bun si sanatate. Consumul de stevie / indulcitor de stevie ajuta la cresterea imunitatii si mentine sanatatea dintilor.

Proprietati terapeutice si ajutor in cure de slabire

Stevia are proprietati antibacteriene, antiseptice, antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice, antihipertensive, purgative si laxative. Nu intamplator este recomandata in cure de slabire. Consumul de stevie duce la eliminarea excesului de apa din organism si ajuta la detoxifiere. In plus, combate obezitatea,” notează floaredetei.ro.