Care sunt cele mai nocive mărci de ciocolată din România: Și tu le consumi

02 iul. 2020
Care sunt cele mai nocive mărci de ciocolată din România: Și tu le consumi

Unul dintre cele mai delicioase produse, consumat la scară mondială, ciocolata ascunde pe lângă gustul deosebit,  pericole majore pentru sănătatea celor care o consumă. 

Potrivit Asociației Naționale Pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPS), produsele din ciocolată sunt extrem de nocive, prin conținutul abuziv de E-uri.

„Conform Protecției Consumatorului, cele mai nocive mărci de ciocolată puse la vânzare pe piața autohtonă sunt Novatini (cu cremă căpșuni și frișcă) și Poiana (cu lapte și cremă cu aromă de vișine). Acestea conțin nu mai puțin de opt E-uri.

Sunt urmate îndeaproape de către Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cu caramel și vișine) și Heidi Grand or Florentine, în a căror compoziție se regăsesc șapte E-uri. Cu șase E-uri în compoziție sunt Primola Fresh Mint, Novatini Cappucino, Africana (cu cremă de căpșune), Africana (cu cremă de rom) și Poiana (cu frișcă și căpșune).

Schogetten, Anidor (Croquant-lait et folie noisettes și amer), Primola (cu caramel sau căpșuni), Novatini (cu coniac și rom), Africana (cu cremă de banane) și Milka Raspberry Cream, conțin, la rândul lor, cinci astfel de aditivi nocivi.

Cu câte patru E-uri în compoziție se află Africana (cu cremă de cappuccino), Poiana (varianta simplă, cea cu cremă de caramel și cea cu cremă de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette, Heidi Cherry, Carrefour a€“ Chocolat noir fără zahăr,” notează topremediinaturiste.ro.

Ciocolată fără E-uri

„Partea bună este că pe piața autohtonă există și mărci de ciocolată a căror compoziție este lipsită de e-uri: Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidore Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale, ciocolată amăruie cu migdale), Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune).” adaugă topremediinaturiste.ro.