Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Carmen Dan o amenință pe Kovesi: “Ne vom gândi la o soluţie juridică!”

  1. Home/
  2. Justiție/

Ministrul de Interne Carmen Dan nu a rămas indiferentă după ce, din nou, la Antena 3, fostul deputat Vlad Cosma a susținut din nou arătând și înregistrăzi că procurorii de la DNA Ploiești falsifică probe. Astfel, Vlad Cosma spune că pentru susținerea unor declarații mincinoase, martorii falși erau testați cu aparatul poligraf de la Buzău, iar proba era prezentată în instanță.

Deputatul, Andreea Cosma, i-a solicitat ministrului Carmen Dan, să dispună verificări la IPJ Buzău, în urma unor suspiciuni cum că procurorii de la DNA Ploieşti ar fi trimis martorii din dosare la Buzău pentru efectuarea testului poligraf cu un apart învechit, care permite falsificarea rezultatelor. „Da, am auzit despre aceasta solicitare a doamnei deputat Cosma. Bineînțeles că vom răspunde, așa cum o facem de fiecare dată când sunt transmise solicitări sau interpelări din zona parlamentară. Am urmărit și eu aseară aspectele sesizate în cadrul postului Antena 3 și chiar cred că aceste aspecte necesită o verificare. Foarte grav. Din câte am înțeles, acea solicitare nu a ajuns la minister, dar oricum voi dispune verificări”, a spus Carmen Dan, citată de stiripesurse.ro.

Vezi și Rareș Bogdan, dat dispărut de la Realitatea! Ce decizie a luat jurnalistul

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni că a primit un răspuns la cererea adresată şefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a înceta detaşarea a doi poliţişti judiciari la DNA Ploieşti. Ministrul susţine că solicitarea i-a fost refuzată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi susţine că se gândeşte chiar la “o soluţie juridică” pentru rezolvarea acestui conflict interinstituţional. “Am primit un răspuns. Că nu se aprobă detaşarea. Se invocă acelaşi text de lege pe care l-am invocat noi pentru analizarea încetării detaşării. Ne vom gândi la o soluţie juridică. Evident, cred că era o dovadă de transparenţă decizională pentru a permite angajatorului să dispună verificările necesare asupra celor doi poliţişti.”, a spus Carmen Dan, potrivit Antena 3.

Cererea ministrului de Interne vizează doi poliţişti judiciari de la DNA Ploieşti, care au apărut în înregistrările publicate de Vlad Cosma. Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela. Potrivit OUG 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție revocarea din funcție, înaintea împlinirii termenului de detașare, a polițiștilor de poliție judiciară detașați la DNA se face prin ordin motivat al procurorului șef.  Prima solicitare a fost făcută în cursul zilei de 13 februarie 2018.

Vezi și Vă mai amintiți de călugărul de la Tanacu? Ce face astăzi și ce s-a ales de cei care l-au condamnat

Andrei Huluban/ Sursa foto: facebook