Cât de des trebuie schimbată masca de protecție? Nelu Tătaru spune ce trebuie să luăm de la farmacie? Care sunt cele mai bune

masca fata

Masca de protecție a devenit cel mai produs obiect din lume. Pentru că este foarte importantă și ne protejează de virusul COVID-19, masca este indispensabilă.

Mai mult, după data de 15 mai, suntem obligați să o purtăm mereu. Klaus Iohannis a anunțat recent că începând din data de 15 mai, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Acum, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut mai multe recomandări cu privire la masca pe care o achiziționăm din farmacii.

Cum trebuie purtată?

Oficialul susține că masca trebuie purtată, mai ales, în spații închise și trebuie schimbată după 2 sau 4 ore, deoarece poate deveni un pericol.

„Masca se folosește doar când suntem în spații închise sau în mijloacele de transport în comun. În celelalte spații se folosește doar în condițiile în care avem o boală respiratorie și putem infecta noi. O mască se folosește între 2 și 4 ore. Dincolo de acest interval poate deveni ea însăși un pericol pentru că la nivelul ei se pot aduna secreții”, a explicat Nelu Tătaru, la B1 TV.

Vom primi măști gratis?

Se pare că în acest moment România nu are capacitatea de a produce milioane de măști.

„În acest moment, nu, dar odată cu reluarea activității, bănuiesc că fiecare unitate de producție, fiecare farmacie își va putea face aceste aprovizionări”.

Mai mult, acesta a spus ce mască trebuie să cumpărăm de la farmacie.

Românii „trebuie să ceară caracteristica tehnică a acestei măști și avizarea de către Ministerul Sănătății sau de către Ministerul Apărării”.

Revista Presei