Cât de periculoase sunt conservele de ton? Ce au în ele și ce mâncăm, de fapt

1453108839124-studiuconserve01-S4

Tonul este un aliment foarte cumpărat de români. În condițiile în care tonul normal este foarte scump, apelăm la conservele de ton. Dar ce spun medicii nutriționiști? Cât de sănătos este? 

Au existat multe filmulețe în care oamenii spălau tonul din conservă pentru a vedea ce rămâne din el. În maoritatea cazurilor, imaginile au arătat un rezultat foarte trist. Tonul s-a transformat în celuloză.

În ciuda acestor lucruri, nutriționiștii îl consideră foarte sănătos.

Tonul este extrem de sănătos

Bilic susține că aduce enorme beneficii pentru sănătate.

”Nu cred să existe un aliment mai des consumat din conservă ca și tonul🐟 poate doar sardina să-l depășească🧐 Cert este că tonul la conservă este cea mai practică variantă pentru a consuma pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate- adică de minimum 2ori/săpt.

Tonul ca atate, proaspăt sau congelat, este foarte scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă (proteinele vor fi supra-coagulate), greu de digerat. E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar ca nutrienți nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este😋

Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât dpdv al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate) De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline.

Conserva de ton e “toppingul” preferat al tuturor salatelor de frunze, dar merge de minune și în salatele de orez, cartofi, pizza sau paste făinoase. Și în sandvișuri puteți pune ton, sau puteți să-l transformați într-o pastă (cu un pic de unt, măsline verzi, condimente) pe care să o mâncați cu bastonașe de legume proaspete.”, a scris nutriționistrul pe Instagram.

E superior puiului

”Cu 110cal/100g, tonul este echivalentul pieptului de pui, sau chiar superior lui dpdv nutritiv. In alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime😮 Plus toate mineralele din apa de mare🤓”, a mai adăugat ea.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Provocarea 100%@Ziua 43: Conserva de ton Nu cred să existe un aliment mai des consumat din conservă ca și tonul🐟 poate doar sardina să-l depășească🧐 Cert este că tonul la conservă este cea mai practică variantă pentru a consuma pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate- adică de minimum 2ori/săpt. Tonul ca atate, proaspăt sau congelat, este foarte scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă (proteinele vor fi supra-coagulate), greu de digerat. E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar ca nutrienți nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este😋 Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât dpdv al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate) De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline. Conserva de ton e “toppingul” preferat al tuturor salatelor de frunze, dar merge de minune și în salatele de orez, cartofi, pizza sau paste făinoase. Și în sandvișuri puteți pune ton, sau puteți să-l transformați într-o pastă (cu un pic de unt, măsline verzi, condimente) pe care să o mâncați cu bastonașe de legume proaspete. Cu 110cal/100g, tonul este echivalentul pieptului de pui, sau chiar superior lui dpdv nutritiv. In alimentația sportivilor și în cura de slăbire, conserva de ton e un produs imbatabil, nu sunt multe alimente care să conțină atât de multe proteine și atât de puțină grăsime😮 Plus toate mineralele din apa de mare🤓

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic) pe

Revista Presei