Cât de sănătos e gemul de prune? Doctorul Mencinicopschi spune adevărul

30 ian. 2020
Cât de sănătos e gemul de prune? Doctorul Mencinicopschi spune adevărul

Gemul de prune, deliciul copilăriei. Dacă te-ai născut în România, nu ai cum să nu fi mâncat măcar o dată gem de prune. Magiunul, așa cum mai este numit, face minuni în organism!

Pentru că nu are adaos de zahăr, gemul de prune ar trebui consumat frecvent. În el se concentrează micronutrienți, spune doctorul Mencinicopschi.

Acesta recomandă să consumăm fructele ca atare, nu sub formă de sucuri.

”Mărul, prunele, perele sunt excelente. Magiunul din prune fără adaos de zahăr este excepțional pentru că în el se concetrează micronutienți. Kiwi, portocalele vi le recomand cu căldură, însă nu sub formă de sucuri, ci fructul ca atare.”, spune medicul.

Copii ar trebui să mănânce fructele cu totul

”Micuții trebuie învățați să le mănânce cu totul pentru că acele ațișoare din portocale conți xiloză, excelentă pentru digestie. Strugurii trebuie de asemena mâncați cu tot cu coajă.”, a mai spus acesta.

Ce legume recomandă pentru copii

Muștarul adevărat face minuni. Cel făcut doar din boabe de muștar (fără E-uri) pentru că are calități anticancerigene

„Broccoli, varza creață, ridichile, guliile, varza de Bruxelles sunt de asemenea legume excelente pentru copii. Încercați să le introduceți în dietă și muștarul adevărat, cel făcut doar din boabe de muștar (fără E-uri) pentru că are calități anticancerigene. Poate fi pus peste carne”, mai recomandă expertul în nutriție.