Cât timp vor mai avea bucureștenii probleme cu apa caldă și căldura? Nicușor Dan a explicat ce măsuri se vor lua în continuare

25 feb. 2021
Cât timp vor mai avea bucureștenii probleme cu apa caldă și căldura? Nicușor Dan a explicat ce măsuri se vor lua în continuare
Nicușor Dan este primarul Capitalei din septembrie 2020

Când vor avea bucureștenii apă caldă și căldură este o întrebare la care nimeni nu a dat un răspuns care să fie în acord cu realitatea până acum. Din fericire, iarna se apropie de final, dar ultimele luni au fost grele pentru mulți locuitori ai Capitalei, care au fost nevoiți să doarmă îmbrăcați gros și să facă baie la lighean, după ce și-au încălzit apa pe aragaz.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan dă asigurări că situația se va ameliora mult iarna viitoare și că bucureștenii nu vor mai traversa perioade atât de dificile, demne de secolul trecut. De altfel, unul dintre motivele pentru care Gabriela Firea a pierdut alegerile a fost chiar lipsa apei calde și a căldurii.

„În ultimele saptamani lucrurile au fost mult mai bune. Pentru 5 % din blocuri livrarea agentului termic este sub parametri. Avem finanţare de la Comisia Europeană pentru modernizarea sistemului de termoficare. Iarna viitoare o sa fie mult mai bine. O sa avem o centrala provizorie la Titan, iarna viitoare o sa stam mult mai bine decat am stat anul acesta”, a dezvăluit Nicuşor Dan la Digi 24.

Nicușor Dan, anunț important pentru bucureșteni

Primarul Capitalei anunțase încă de luni că au fost demarate procedurile pentru reabilitarea sistemului de termoficare din București. Sprijinul a venit de la Comisia Europeană, care a aprobat un ajutor în valoare de 254 milioane de euro pentru acest proiect atât de necesar românilor.

„Am demarat procedurile legale pentru reabilitarea a 40 de kilometri de conductă din reţeaua de termoficare a Capitalei. Aceştia se adaugă tronsonului de 13 kilometri pe care Compania Energetica a început lucrările la începutul lunii.

Primăria Municipiului Bucureşti a publicat în consultare în SEAP caietele de sarcini aferente execuţiei a 4 tronsoane, cu un total de 40 kilometri. E vorba despre tronsoanele CB 4 – CO5 (cu o lungime de 8 kilometri, cod MC1013812), CM 43 – CO 2 (cu o lungime de 9 kilometri, cod MC1013811), C 15/20 – CS 12 (cu o lungime de 11 kilometri, acelaşi cod MC1013811) şi CM 11- CP3 – CV5/4 (cu o lungime de 12 kilometri, cod MC1013810).

Aşteptăm propunerile companiilor de pe piaţă până la data de 8 martie, iar imediat după, vom începe procedura efectivă de achiziţie”, a fost mesajul lui Nicușor Dan.