Cât va costa cea mai ieftină mașină electrică Tesla! Elon Musk a dorit să fie accesibilă tuturor. Este cea mai puternică lovitură pe piața auto

26 sept. 2020
Cât va costa cea mai ieftină mașină electrică Tesla! Elon Musk a dorit să fie accesibilă tuturor. Este cea mai puternică lovitură pe piața auto

Elon Musk vrea să dea o lovitură puternică pieței auto și anunță lansarea celui mai ieftin model Tesla. O mașină electrică, super performantă, la un preț accesibil. Analiștii sunt, însă sceptici cu privire la menținerea unui astfel de model pe piață la un cost atât de scăzut.

Elon Musk a anunțat că mașina va costa doar 25.000 de dolari, va fi complet autonom, iar în maxim trei ani va fi pe piață.

”Acesta a fost visul nostru dintotdeauna, să facem mașini electrice la prețuri mici”, a fost declarația lui Elon Musk în cadrul unui eveniment care a avut ca temă eficientizarea bateriilor pentru mașinile electrice. Cu cât acestea sunt mai ieftine și mai inovatoare cu atât scade prețul unui vehicul.

Tesla a transmis deja că va lansa baterii care vor oferi de cinci ori mai multă energie, de șase ori mai multă putere și cu 16% mai multă autonomie de deplasare.Un alt aspect privește integrarea bateriilor în caroseria mașinii, reducând astfel greutatea acumulatorilor.

Care este acum cea mai ieftină mașină Tesla

Declarația lui Elon Musk legat de prețul noului model Tesla i-a cam supărat pe ceilalți acționari, în contextul în care compania a pierdut 50 de miliarde de dolari din valoarea afișată pe bursă, conform bbc.com.

O mașină la o valoare de 25.000 de dolari înseamnă un preț mai mic decât Tesla Model 3 de 35.000 de dolari, care este în prezent cea mai ieftină și al cărui preț nu a putut fi menținut la acest nivel decât o scurtă perioadă de timp.

Elon Musk declarase în luna iulie că Tesla va putea produce primele sale vehicule complet autonome până la sfârșitul acestui an. Specialiștii din industria auto sunt însă foarte sceptici și critică destul de aspru ultimele anunțuri ale fondatorului Tesla.