Cazul Caracal se repetă la Londra! Detalii zguduitoare date de Poliția Britanică

08 dec. 2019
Cazul Caracal se repetă la Londra! Detalii zguduitoare date de Poliția Britanică

Poliția britanică a arestat 20 de persoane în urma unei investigații masive legată de traficul de persoane și sclavia modernă în zona sudică a Londrei. Printre cei arestați, 13 persoane au fost reținute pe baza unor suspiciuni legate de traficul de persoane și sclavia modernă, în timp ce 7 persoane au fost arestate pentru imigrare ilegală și posesie de marfă contrafăcută.

Operațiunea susținută de mai multe agenții, ce a presupus contribuția a peste 150 de persoane pe o perioada de 5 luni, a dus la percheziționarea a 5 saloane de înfrumusețare, în dimineața de joi.

Un total de 24 de persoane au fost găsite la adresele respective, și au fost trimise la un centru de recepție pentru îngrijiri medicale.

Se crede că 5 dintre persoanele găsite ar fi copii.

Mai mult de 5500 de obiecte au fost confiscate, incluzând țigări contrafăcute și un vehicul Range Rover.

Într-un comunicat, Inspectorul Șef Mark Rogers susține că este „mulțumit” cu rezultatele operațiunii, „ce a fost lansată pentru protejarea persoanelor vulnerabile, identificarea infractorilor, și în cele din urmă pentru protejarea publicului”.

Acesta adaugă: „Traficul de persoane, sclavia modernă și proxenetismul se întâmplă de multe ori în văzul tuturor, și de multe ori cei ce comit aceste infracțiuni exploatează persoanele din medii defavorizate ce au venit în țara noastră pentru a avea o viață mai bună”.

„Infractorii se bazează pe faptul că posibilele victime vor avea slujbe ce presupun muncă intensivă pentru a se putea întreține.”

Consilierul Southwark Council, Victoria Mills, susține că principala ei îngrijorare au fost femeile, copiii, și alte persoane vulnerabile ce au fost „prinse în această afacere josnică”.

Aceasta adaugă: „Ofițerii noștri lucrează împreună cu poliția, agenții de caritate specializate din Vietnam, Salvation Army (trad. Armata Salvării), personal pentru asistență socială, pentru a fi la dispoziția acelora care au nevoie de ajutor”.

Atenția s-a concentrat asupra cazurilor de trafic de persoane în Europa din ultimele luni, în urma descoperirii a 39 de trupuri neînsuflețite aflate într-un container refrigerat în Essex.

Victimele, toate de naționalitate vietnameză, se crede că au venit în Europa cu speranța de a-și creea o viață nouă.