Ce a transmis David Popovici la scurt timp după ce a pierdut medalia de bronz la doar două sutimi în proma de 200 de metri liber

27 iul. 2021
Ce a transmis David Popovici la scurt timp după ce a pierdut medalia de bronz la doar două sutimi în proma de 200 de metri liber

David Popovici este noua senzație din natația mondială și tot globul este cu ochii pe el. Puștiul de doar 16 ani a uluit pe toată lumea cu talentul său uriaș. Nu doar performanțele lui nemaîntâlnite au atras atenție, ci și modul în care înoată. Parcă plutește pe apă, nu împinge, spun americanii.

David Popovici a terminat pe locul 4 în proba de 200 de metri liber, dar a stabilit un nou record mondial de juniori. Practic nimeni, niciodată nu a mai reușit să înoate atât de rapid la categoria lui de vârstă. Deși toată lumea spera la o medalie, concurența era destul de mare, iar experiența românului foarte mică.

David Popovici, performanță impresionantă

David Popovici se menține, însă pozitiv. La scurt timp după ce a pierdut bronzul, acesta a glumit și a spus că dacă-și lăsa o unghie mai lungă, probabil reușea să-l învingă pe bronzul din Brazilia. Sportivul mare de înotat astăzi și în calificări la 100 de metri liber, proba lui favorită. Însă aici concurența este și mai mare și are de concurat cu adevărați coloși ai natației.

Din păcate, Robert Glință s-a clasat doar pe locul 8, la fel ca în urmă cu 5 ani la Rio de Janeiro. Tânărul în vârstă de 24 de ani avea speranță la medalii, dar nu a reușit să-și facă deloc cursele obișnuite. Anul acesta el a devenit primul campion european din istoria natației românești.

Ce a declarat puștiul fenomen după ce a pierdut bronzul

„Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am și reușit. Și nu aș putea să fiu mai satisfăcut. Aștept să văd ce o să-mi reproșeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur și o să se bucure și el, sunt sigur.

Scopul meu inițial nu a fost să iau medalie, a fost câștig cât de multă experiență se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câștigat locul 4.

Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit tot ce mi-am propus, puteam să plec mai tare acolo, să fac întoarcerea mai nu știu cum, chestii de înotător, dar sunt sigur că mi-am construit cursa aproape perfect. Pe ultima lungime, știam că nu e nimeni mai bun decât mine, așa că am făcut tot ce aveam de făcut și am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie!

A fost o încălzire un pic mai lungă și cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aștept la un rezultat cel puțin la fel de bun. Nu am simțit presiune la 200 m și nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuși, nici la 100 m. Pentru că deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ei și să fiu una dintre bestii”, a declarat David Popovici, potrivit Agerpres.

Finala în care David Popovici a ocupat locul 4 poate fi urmărită pe Eurosport.ro AICI