Ce alimente nu expiră niciodată? Sigur nu știai asta! Poți să le consumi fără grijă

5_PAO_12M_2007-07-12-1024×596

Aceste alimente nu expiră niciodată! Deși au termen de valabilitate, produsele următoare pot fi folosite și ulterior. Nu vă faceți nicio grijă!

În această categorie se încadrează mierea. Deși își poate schimba culoarea sau se poate solidifica (zaharisi), mierea nu expiră niciodată.

Orezul este și el un aliment care poate fi folosit după ce a termenul de valabilitate a fost depășit.

Orezul alb, cel sălbatic, orezul arborio, jasmine sau basmati poate fi consumat chiar dacă a expirat. Acesta poate rezista și câteva sute de ani, singura condiție este să-l feriți de umiditate sau dăunători. În cazul orezului brun, lucrurile se schimbă. Pentru că care are un conţinut ridicat de ulei şi poate deveni rânced, acesta trebuie consumat în câteva luni.

Sarea nu expiră niciodată!

Sarea este unul dintre cei mai vechi conservanţi, o folosim pentru a pregăti legumele. Proprietățile sale ajută la menținerea intactă a legumelor. Sarea nu expiră niciodată, dar trebuie ferită de umezeală.

Este la fel și în cazul zahărului. Indiferent că este alb sau brun, zahărul poate fi folosit și după ce a expirat.

Nu trebuie să-și faci probleme nici în cazul amidonului. Nu contează data sa de expirare, dar trebuie să-l păstrezi într-un loc uscat.

Oţetul, la fel ca sarea, este unul dintre cei mai buni conseravanți. Pentru că are un pH scăzut, nu expiră niciodată. Oțetul trebuie ferit de lumină.

Revista Presei