Ce beneficii îți oferă plânsul? Puțini știau asta. Lacrimile au o putere vindecătoare

de: Ana Toma
19 iun. 2020
Ce beneficii îți oferă plânsul? Puțini știau asta. Lacrimile au o putere vindecătoare

Multe persoane se feresc să plângă în public sau sunt rușinate de acest aspect, iar uneori lacrimile vin când te aștepți mai puțin. Puține persoane știu, însă, ce se întâmplă în corpul lor atunci când plâng și care sunt beneficiile uimitoare pe care această reacție le oferă.

Specialiștii susțin că plânsul are o serie de beneficii pozitive pentru corpul tău. Lacrimile te pot ajuta să te descarci și de asemenea, te scapă de hormonii stresanți pe care i-ai acumulat.

Iată trei dintre multiplele beneficii pe care le obții în momentul în care începi să plângi:

Corpul tău se antrenează

La fel ca și râsul, plânsul poate fi văzut ca un tip de antrenament. În momentul în care faci acest lucru, pusul își crește, iar același lucru se întâmplă și cu nivelul transpirației.

De asemenea, mai multe persoane se mișcă în momentul în care plâng sau se încordează mai mult ca niciodată, acest lucru transformându-se într-un antrenament pentru corpul tău.

Hormonii de stres dispar

Se poate spune că lacrimile au un fel de putere vindecătoare, iar majoritatea specialiștilor le recomandă pacienților să plângă cât mai des pentru a se putea descărca și vindeca.

Plânsul, la fel ca și expirația sau transpirația, este un proces exocrin, adică un proces în care o substanță iese din corp. Astfel, este ușor de înțeles faptul că în momentul în care plângi, elimini din organism mai multe substanțe chimice pe care organismul le produce ca răspuns la stres.

De asemenea, potrivit unui studiu, plânsul eliberează anumite substanțe chimice care par să ușureze durerea fizică și durerea emoțională.

Scapi de bacterii

Un alt beneficiu pe care lacrimile îl au este curățarea. Specialiștii indică faptul că lacrimile sunt capabile să ucidă pacteriile. Acestea conțin un tip de proteină numită lizozimă, care distruge moleculele dăunătoare sănătății.

Potrivit unui studiu realizat, lizozima din lacrimi distruge bacteriile periculoase.