Ce beneficii uimitoare are consumul moderat de țuică de prune? Tratează o mulțime de afecțiuni

17 aug. 2020
Ce beneficii uimitoare are consumul moderat de țuică de prune? Tratează o mulțime de afecțiuni

Țuica de prune, o băutură tradițional românească, poate avea efecte pozitive pentru sănătate, cu condiția să fie consumată cu moderație.

Țuica de prune: Cele mai importante beneficii

Țuica de prune este folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru frecții, dând rezultate bune împotriva răcelii, reumatismului și a circulației deficitare a sângelui.

Țuica poate proteja inima, bila și stomacul. De asemenea, poate preveni leucemia și asta pentru că în țuică se găsesc șase substanțe care hrănesc celulele roșii.

Țuica poate fi și un pansament eficient pentru stomac, conținând vitaminele A, B, C, D1 și D2, nedegradabile termic și ușor de asimilat.

Nu în ultimul rând, țuica stimulează memoria, luptând împotriva bolilor degenerative precum demența sau Alzheimer.

Mai mult decât atât, și țuica de prune fiartă, atunci când este consumată cu moderație, are o serie de beneficii improtante pentru corpul uman, precum:

„- dilatarea vaselor capilare din plamani si oxigenarea sangelui. Scaderea riscului de pneumonie. Practic, vaporii calzi de alcool etilic produc o dilatare a vaselor capilare din plamani;

– regleaza glucoza din sange;

– previne infarctul si arteoscleroza;

– lupta impotriva anemiei;

– inlatura colesterolul din zona arterelor;

– ajuta ficatul si bila, pentru ca are o serie de vitamine (vitamina A si vitamina C, vitamina B si vitamina D) care nu se degradeaza prin incalzire si care au o actiune benefica, de regenerare, asupra ficatului,” noteaza aflacum.ro.