Ce conțin, de fapt crenvurștii? Lista substanțelor nocive și a bolilor pe care le provoacă. Mai mâncați?

08 iun. 2020
Ce conțin, de fapt crenvurștii? Lista substanțelor nocive și a bolilor pe care le provoacă. Mai mâncați?

Crenvurștii, pe cât de delicioși sunt, pe atât de multe substanțe nesănătoase conțin. De altfel, potrivit specialiștilor, crenvursștii se află pe primul loc în topul alimentelor nocive consumate cu regularitate.

Cu toate acestea, substanțele nocive conținute de crenvurști întrec orice imaginație.

„Crenvurştii reprezintă, în fapt, o tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, carne dezosată mecanic sau tocătură obţinută din tendoane. Are până la 40% grăsime, care predispune la îngrăşare şi la creşterea nivelului de colesterol. Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, coloranţi şi arome, pentru obținerea pastei rozalii, frumos ambalată şi frevent întâlnită pe mesele iubitorilor de carne. Astfel, produsul rezultat nu este nimic altceva decât un aliment procesat mecanic, de zece ori mai ieftin decât carnea obişnuită, îmbogăţit cu o serie de substanţe menite să dea volum. Toate acestea duc la îngrăşare şi deteriorarea sistemului circulator, dar nu numai,” anunță topremediinaturiste.ro.

Ce conțin crenvurștii? Lista substanțelor nocive și a bolilor pe care le provoacă

„Indiferent dacă sunt preparaţi din carne de pui sau de porc, crenvurştii sunt plini de grăsimi care ne pot îmbolnăvi de boli cardiovasculare. Cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii de Sud din Los Angeles au ajuns la concluzia că tinerii care consumă mai mult de trei crenvurşti pe săptămână, sunt de zece ori mai expuşi în faţa riscului de a face leucemie, decât cei care nu au consumat deloc,” adaugă topremediinaturiste.ro.

Printre substanțele dăunătoare pe care le conțin crenvurștii, se numără nitritul de sodiu (care ajută la păstrarea intactă a culorii), trifosfați de potasiu și sodiu (care acționează ca stabilizatori și dau textură produsului), carmin (Colorant care poate provoca reacții alergice), polifosfați (emulsificatori şi stabilizatori ce menţin textura crenvurștilor).

Mai mult decât atât, potrivit unor studii din domeniu, crenvurștii ar trebui scoși complet din dieta gravidelor. Cercetările au arătat că, femeile gravide care au mâncat crenvurști de mai multe ori pe săptămână, au născut copii ce aveau de două ori mai multe șanse de a dezvolta tumori pe creier.