Ce decizie a luat Irina Tănase în legătură cu relația ei cu Liviu Dragnea? Fostul lider PSD cere cu disperare eliberare condiționată

de: Ana Toma
16 apr. 2021
Ce decizie a luat Irina Tănase în legătură cu relația ei cu Liviu Dragnea? Fostul lider PSD cere cu disperare eliberare condiționată
Irina Tănase și Liviu Dragnea

Înainte să fie încarcerat, Liviu Dragnea și Irina Tănase s-au logodit, însă nunta nu a mai avut loc. Cu toate astea, cei doi și-ar putea unii destinele mai devreme decât se aștepta oricine. Fostul lider al PSD a luat o decizie chiar din spatele gratiilor.

Liviu Dragnea execută o pedeapsă de 3 ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive de la DGSP mai are de stat în închisoare, însă cu toate astea, fostul lider al PSD a solicitat să fie eliberat condiționat, iar Irina Tănase așteaptă, cel mai probabil cu nerăbdare acest moment.

Liviu Dragnea și Irina Tănase se căsătoresc? 

Cu alte cuvinte, conform portalului instanțelor, Liviu Dragnea a depus pe 12 aprilie cererea de eliberare condiționată, însă instanța a stabilit termen pentru soluționare în data de 27 aprilie. 

Pentru a obține această eliberare condiționată, fostul lider al PSD trebuie să execute două treimi din pedeapsa sa întreagă de 3 ani și jumătate, lucru care s-a și întâmplat, deci este posibil ca acesta să iasă din închisoare mai devreme. 

De asemenea, pe lângă executarea pedepsei, pentru a putea fi eliberat, Liviu Dragnea trebuie să se afle în regim semideschis sau deschis al executării pedepsei și trebuie totodată să fi îndeplinit toate obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare. 

Un alt factor cheie pentru ca Liviu Dragnea să iasă din închisoare este ca instanța să fie convinsă de faptul că fostul lider al PSD s-a îndreptat și se poate reintegra în scoietate după efectuarea pedepsei. 

Liviu Dragnea, de trei ori în carantină

Liviu Dragnea a trecut prin perioade cumplite în Penitenciarul Rahova. Fostul lider al PSD a intrat în carantină de trei ori, iar Adina Anghelescu sa susține că drepturile acestuia au fost încălcate.

Pe lângă carantină, Liviu Dragnea nu a avut dreptul la muncă, lucru care i-a îngreunat mai mult pedeapsa, dar și timpul petrecut în spatele gratiilor. Și problemele de sănătate ale fostului lider social democrat au fost neglijate în toată această perioadă.

Aocații spun că nu a mai avut dreptul la muncă. Se apropie termenul pentru eliberare conditionata și dacă ar fi muncit, zilele respective s-ar fi scăzut cumva. Mai e vorba și de alte drepturi încălcate destul de grav.

Pentru că Liviu Dragnea a avut o intervenție, un chist pe spate, iar asistenta i-a spus să se panseze singur. Nu se știe cum, pentru că pe spate nu putea să facă singur această operațiune”, declara Adina Anghelescu, pe baza informațiilor obținute de la Administrația Penitenciarelor.