Ce e interzis să faci pe 2 Martie? Puțini știu ce zi este astăzi

2 Martie, zi importantă în Calendarul Ortodox. Toți românii ar trebui să știe ce semnificație are această zi pentru că este una dintre cele mai importante.

Astăzi, începe postul Sfintelor Paști, considerat cel mai lung și cel mai dur dintre posturile de durată întâlnite în Biserica Ortodoxă.

Următoarea perioadă aduce un alt stil de viață pentru români. În Postul Paștelui, românii au interzis la anumite lucruri.

Credincioșii se pregătesc pentru a primi botezul în noaptea Învierii

Potrivit religiei, postul are două Lăsatul Secului. Primul Lăsatul Secului este pentru carne şi se ţine în Duminica Înfricoşatei Judecăţi, iar celălalt este pentru ouă, peşte şi lactate şi se ţine în Duminica Izgonirii din Rai a lui Adam, anul acesta fiind data de 1 martie.

În același timp, acest post marchează momentul de cumpănă dintre noul an agrar și cel vechi.

Ce nu ai voie să faci începând de astăzi

În această perioadă este interzis petreci, să faci fapte rele sau să vorbești de rău o persoană. De asemenea, nu ai voie să consumi nici pește, să folosești untdelemn, să fumezi și nici să bei alcool.

Astăzi, nu ai voie să pui farfuriile și tacâmurile la întâmplare. Acest lucru poate aduce necazuri în gospodărie. Masa se așează cu fața spre răsărit, fie că este vorba de prânz sau cină.

Nu ai voie să împrumuți pe nimeni în prima zi de post. Tradiția spune că dacă vei da bani, lupii vor da târcoale casei tale și nu vei mai avea bani de sărbători.

Revista Presei