Ce este interzis să faci în timpul sarcinii! Copilul tău va avea probleme: Avertismentul medicilor

femeie-gravida

Avertisment extrem de dur și de luat în seamă pentru toate femeile care sunt însărcinate. Este interzis să facă aceste lucruri atunci când ești gravidă. În caz contrar, copilul tău va avea mari probleme de sănătate. Medicii au decis să spună totul.

Ce le este interzis femeilor însărcinate

Foarte multe femei se întreabă dacă în perioada sarcinii, atunci când au diferite pofte, ar putea consuma fructe de mare. Ei bine, este total interzis. Medicii trag un semnal de alarmă și le sfătuiesc pe cele care urmează să devină mămici să fie foarte atente la alimentație.

Fructele de mare sunt foarte periculoase pentru organism. Specialiștii spun că fructele de mare conțin numeroase proteine, dar cu toate acestea, trebuie consumate cu mare atenție. De exemplu, o femeie însărcinată poate mânca pește și fructe de mare doar dacă a discutat despre acest lucru cu medicul care îi supraveghează sarcina.

Peștele și fructele de mare sunt alimente bogate în proteine, grăsimi și uleiuri Omega 3. Printre cele pe care le poți consuma pe perioada sarcinii sunt: somonul, sardinele, tonul si heringul. Cu toate acestea, mare atenție la pește și crustacee, căci acestea pot conține bacterii dăunătoare, care îți pot pune sarcina în pericol.

Ce trebuie să eviți în timpul sarcinii

Printre speciile de pește pe care trebuie să le eviți atunci când ești însărcinată, dar și când alăptezi se numără rechinul, macroul și spada, căci aceștia conțin foarte mult mercur, iar această substanță îți poate pune în pericol sarcina și chiar copilul.

Ai voie să te vopsești în timpul sarcinii?

Dar asta nu e tot. Multe dintre graviduțe și-ar dori să se vopsească la păr în timpul sarcinii. Medicii intervin și aici și spun dacă este periculos sau nu. Se pare că, pe parcursul celor nouă luni de sarcină, nu există niciun pericol pentru graviduţele care aleg să-şi vopsesc părul. Însă, nu există nici date care să catalogheze acest lucru ca fiind 100% sigur.

Cert este că, de-a lungul timpului, nu au existat cazuri înregistrate în care, după folosirea unei vopsele de păr, să existe modificări la sarcină. Potrivit specialiştilor, o cantitate extrem de mică de substanţe chimice prezente în vopseaua de păr sunt absorbite în organism.

Citește și:

Revista Presei