Ce este interzis să faci la toaletă! Puțini dintre noi știu asta. Este un mare pericol

În era tehnologiei și a internetului, foarte mulți dintre noi aproape că nu mai putem să lăsăm telefonul din mână nici măcar atunci când mergem în locuri unde nu e atât de necesar. Cum ar fi toaleta. Un studiu arată care sunt pericolele la care ne expunem dacă ne luăm telefonul cu noi la toaletă. 

În afară de riscurile pentru sănătate și igienă, o anchetă realizată de Direct Line Insurance Home indică faptul că pot exista și alte pericole.

Aşadar, sondajul a constatat că 40% dintre respondenți au aruncat accidental un articol în toaletă sau chiuveta, cum ar fi: telefoane mobile sau bijuterii. Acestea sunt obiectele de top care se pierd sau se distrug în baie.

„Ca națiune suntem atât de dependenți de dispozitivele noastre mobile, încât chiar le ducem cu noi la toaletă. Pe lângă riscul de sănătate al utilizării acestor dispozitive stând pe toaletă, ducerea lor la baie va fi costisitoare dacă acestea cad din neatenţie în wc,” spun autorii studiului.

Mai mult, medicii avertizează că acest obicei duce la răspândirea mai rapidă a bolilor, deoarece telefoanele nu sunt curăţate după aceea, iar bacterii periculoase ajung să afecteze şi alţi oameni.

„Sunt particule de apă şi aer care ajung în micile deschizături din telefon. Mai mult, carcasele pentru telefoane sunt realizate de obicei din cauciuc şi silicon, care sunt medii calde şi confortabile pentru bacterii”, a declarat Dr. Anchita Karmakar. Aceste bacterii pot fi salmonella sau E.coli, care sunt periculoase.

Doctorii ne recomandă să nu luăm niciodată telefonul cu noi în baie şi la masă, iar după fiecare gustare şi utilizare a toaletei să ne spălăm pe mâini înainte de a le pune pe telefon.

Revista Presei